Parkens Stjärna logotyp
Hem
Parkens Stjärna 2012
Om Parkens Stjärna
Om Camilla Larsson
Bildgalleri
Historik
Gästbok
Kontakt
Länkar
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Om Parkens Stjärna

Parkens Stjärna är en sångtävling öppen för alla barn i åk 1-7.

Det brukar vara tre eller fyra deltävlingar + final, söndagar under sommaren på Far-i-hatten i Malmö Folkets Park. Det är ingen att audition för att komma med, utan det är först till kvarn som gäller.

Man ska ordna sin bakgrundsmusik själv, antingen s k karaokekomp, d v s en CD-inspelning där det inte finns någon leadsång, ingen artist som sjunger. Det går också bra att ha med sig någon som, utom tävlan, kompar på gitarr eller piano. Eller så går det förstås bra att spela själv.

I tävlingen är det ca 7-9 st sångtävlande i varje deltävling. Där finns en jury på plats, som väljer ut en 1:a, 2:a och en 3:a, varav två stycken går vidare till final. Publiken får också vara med och rösta fram 1 finalist, alltså blir det totalt 3 st som går vidare varje gång och i den stora finalen blir det då 9-12 tävlanden.

Parkens Stjärna är numer ”bara” en sångtävling, men de första åren var det både sång- och mimtävling, Parkens SÅNGstjärnor och Parkens MIMstjärnor. På senare år har dock intresset för att sjunga själv ökat i takt med att intresset för att mima till kända artister minskat, därför är det nu bara sångtävlingen Parkens Stjärna.

Parkens stjärna är gratis att medverka i och gå och titta på. Den som håller i tävlingen som producent och konferencier är Camilla Larsson. Malmö Stad står för arrangemanget.